MENI
Korpa

UroBioticPlus - 30 kesica

UroBioticPlus - 30 kesica
UroBioticPlus - 30 kesica

Opis proizvoda

UroBioticPlus za eliminaciju E. coli i zdrav urinarni trakt.

UroBioticPlus je idealna kombinacija prirodnih sastojaka kao prevencija, dodatak u terapiji infekcija urinarnog trakta i eliminaciju E. coli. Komponente su brižljivo odabrane, tako da deluju sinergistički jedne na druge, nemaju kompeticiju među sobom, već naprotiv potenciraju međusobno dejstvo.

Problem urinarnih infekcija u medicini oduvek je bio ozbiljan problem. Upotreba savremenih antibiotika i drugih lekova u mnogome je uspela da na zadovoljavajući način leči ove infekcije. Međutim, danas se javlja jedan drugi problem sa kojim se susreću i pacijenti i lekari, a to je problem recidiva i dužine trajanja urinarnih infekcija. To zahteva dužu primenu lekova i prolongirani tok lečenja, što pacijentima predstavlja problem a može dovesti i do rezistencije na antibiotike.

Sastav:

Elagična kiselina 95% je dimerni derivat galne kiseline koja se nalazi u drvenastim biljkama, bobicama (maline, jagode, kupine, brusnice), naru, grožđu i orašastim plodovima. Elagičnoj kiselini se pripisuju značajne antimikrobne, hemopreventivne, antikancerogene, antimutagene, antivirusne i antioksidativne aktivnosti. Zbog svojih odličnih antimikrobnih svojstava, a naročito zbog svojstva razlaganja zaštitnog omotača bakterije E.coli, Pseudomonas aerouginosa i Staphylococus aureus zauzima posebno mesto u tretmanima infekcija urinarnih organa. Takođe, ona stvara supstrat za razvoj saprofitske mikroflore urinarnog trakta/organa.

D-manoza (poreklom iz breze) spada u proste šećere, monosaharide. Izuzetno je značajna u prevenciji i suzbijanju urinarnih infekcija. Ona zauzima receptorsko mesto na unutrašnjem zidu urinarnih organa, isto ono za koje se vezuje upravo E.coli, na početku infekcije i svoje invazije i razmnožavanja. Zbog toga deluje kao kompetitivni inhibitor vezivanja bakterija, tj. sprečava vezivanje bakterija za receptore na epitelu urinarnog trakta. Zato je vezivanje E. coli sa zidom mokraćne bešike slabo jer se vezuje za molekul D-manoze, pa se lako uklanja povećanim unosom tečnosti, odnosno izlučivanjem urinom.

Estrakt brusnice (Vaccinium macrocarpon) sa 40% proantocijanidina. Dejstvo ove biljke i njenih ekstrakata na urinarne infekcije uveliko je već poznat. On deluje kao prirodni dezinficijens, antiseptik u mokraćnoj bešici. Snižava pH urinarnog trakta i onemogućava razvoj patogenih bakterija. Dodatno sprečava i adheziju bakterija na zidove urinarnog trakta. Na taj način pomaže u suzbijanju i razvoju infekcije patološkim mikroorganizmima. Brusnica može da poveća efikasnost nekih antibiotika koji se koriste za urinarne infekcije.

Vitamin D3, nakon kontakta sa odgovarajućim receptorima ćelija urotelijuma stimuliše produkciju potentnih antimikrobnih peptide-katelicidina iz samih urotelijalnih ćelija organizma čime dovodi do uništavanja bakterija.

Sva navedena svojstva aktivnih komponenti UroBioticPlus dokazana su mnogobrojnim kliničkim studijama.

Sastav aktivnih komponenti u 1 kapsuli:

Elagična kiselina 200 mg, D-Manoza 180 mg, Suvi ekstrakt ploda brusnice (Vaccinium macrocarpon) standardizovan na 40% proantocijanidina 20 mg Vitamin D3 (u obliku holekalciferola) 5 µg (200 IJ)

Upotreba:

Preventivno: 1 do 2 kapsule dnevno.

Hronična i blaga infekcija: Dva puta po 1 kapsula dnevno.

Akutna i jača infekcija: 3 dana četiri puta po 1 kapsula dnevno, nakon toga produžiti korišćenje proizvoda još 18 dana u količini od dva puta po 1 kapsula dnevno.

Uz antibiotsku terapiju urinarnih infekcija: Dva puta dnevno po 1 kapsula, 28 dana (proizvod uzimati i nakon prestanka korišćenja antibiotika). Drugačije, po preporuci ordinirajućeg lekara.

2.640,00 RSD