MENI
Korpa

Una de Gato (Mačija kandža) - 60 kapsula

Una de Gato (Mačija kandža) - 60 kapsula
Una de Gato (Mačija kandža) - 60 kapsula

Opis proizvoda

Una de Gato (Mačija kandža) veoma blagotvorno deluje kod problema sa:

  • imunitetom,
  • virusima i bakterijama,
  • različitim upalnim procesima,
  • digestivnim traktom,
  • reumatoidnim artritisom.

U mnogim zemljama Evrope ekstrakt biljke Una de Gato (mačja kandža) se koristi kao dodatak ishrani uz hemo i radio terapiju, i nabavlja se uz lekarski recept.

Mačja kandža ima široko preventivno i lekovito dejstvo, kao i sposobnost da prepozna i izleči ukorenjena patološka stanja, omogućavajući brz oporavak. Dokazano je da mačja kandža pomaže u obnavljanju DNK i sprečava mutacije. Zbog toga je moćan saveznik u borbi protiv kancera. In vitro istraživanja dokazala su da mačja kandža poseduje anti kancerogena svojstva. Italijanski naučnici su 2001. godine uspeli in vitro da direktno inhibiraju rast ćelija raka dojke za 90%, kao i da spreče vezivanje estrogena sa ćelijama raka dojke. Takođe, švedski istraživači su potvrdili da mačja kandža inhibira rast limfoma i ćelija leukemije.

Pored pomenutih dejstava, mačija kandža ima i sledeća blagotvorna dejstva:

  • stimulaciju imunog sistema,
  • pomaže kod upalnih procesa,
  • pomaže kod osteoartritisa i reumatoidnog artritisa,
  • eliminiše slobodne radikale – antioksidans.

Intenzivno proučavanje potencijala mačje kandže je pokazalo se da je njeno dejstvo veoma široko i raznovrsno. Biljka sadrži alkaloide klase oksindola koji mogu da – povećavanjem T limfocita – ojačaju imunološku funkciju za 50 do 60%. Značajni broj studija posvećen je anti inflamatornom delovanju ove biljke. Glukozidi su zapravo najmoćniji antiinflamatorni sastojci koje sadrži IMUna de Gato. Ovi glukozidi su u mnogim in vivo i in vitro eksperimentima uspevali da inhibiraju zapaljenske procese u 40% pa čak do 89% slučajeva.

Una de Gato sadrži alkaloide, rinhofilin, hirsutin i mitrafilin, koji regulišu visok krvni pritisak i omogućavaju vazodilataciju. Rinhofilin takođe deluje inhibitorno na zgrušavanje krvi i stvaranje tromboze. On sprečava nastajanje krvnih ugrušaka u krvnim sudovima i relaksira endotelijalne ćelije u njima, širi periferne krvne sudove, usporava srčani ritam i snižava nivo holesterola u krvi.

Upotreba:

Ekstrakt Una de Gato je snažan biljni preparat i kada se uzima kao dijetetski suplement koristi se samo jedna (1) kapsula dnevno i ne više od toga, dok veće doze spadaju u kategoriju leka.

Upozorenje: Veoma je važno poštovati propisane doze, a mačija kandža se ne preporučuje kod autoimunih bolesti (leukemija, lupus) i transplantacije. Osobe koje koriste lekove za snižavanje krvnog pritiska, takođe se moraju pridržavati uputstva o doziranju. Preporuka je da se, ako je krvni pritisak jako nizak, prate eventualne oscilacije i smanji doza Une de Gato. Kako Mačija kandža sadrži jedinjenja koja utiču na razređivanje krvi, neophodno je prekinuti sa njenom upotrebom 10 do 15 dana pre i posle bilo koje hirurške intervencije. Potrebno je biti posebno oprezan kod osoba koje već imaju razređenu krv, jer Una de Gato može dodatno razrediti krv i dovesti do produženog krvarenja. Ujedno, ne preporučuje se uzimanje Une de Gato kapsula za vreme menstrualnog ciklusa, da ne bi došlo do pojačanog krvarenja. Kod osoba koje imaju probleme sa jetrom može doći do interakcije sa Una de Gato koja može povećati efekte i neželjena dejstva nekih lekova. Potrebno je konsultovati se sa lekarom. Una de Gato snižava krvni pritisak i osobe sa povišenim krvnim pritiskom treba da se konsultuju sa lekarom i da smanje dozu leka za snižavanje krvnog pritiska. Lekovi koji inhibiraju imuni sistem (imunosupresori) mogu takođe stupiti u interakciju sa Una de Gato i tada se smanjuje efekat tih lekova. Ovo je važno znati kod autoimunih bolesti. Obavezno konsultovati lekara.

1.080,00 RSD