MENI
Korpa

Ulje origana – 30 ml

Ulje origana – 30 ml
Ulje origana – 30 ml
Ulje origana – 30 ml
Ulje origana – 30 ml
Ulje origana – 30 ml
Ulje origana – 30 ml
Ulje origana – 30 ml

Opis proizvoda

Ulje origana je čisto, standardizovano, etarsko ulje divljeg, mediteranskog origana (Origanum minutiflorum) sa 81,69% karvakrola. Ovo etarsko ulje divljeg origana ima jako dejstvo na veliki broj patogenih bakterija (veoma značajno dejstvo na Gram negativne bakterije), gljivica (Candida albicans) i neke viruse (Herpes viride).

Najvažnija aktivna komponenta, odgovorna za to dejstvo je karvakrol. Što je sadržaj ove supstance u ulju veći, to je ono efikasnije. Pored karvakrola, u sastavu ulja se nalazi i timol koji je izuzetno značajan sastojak za jačanje imunog sistema. Osim pomenutih tegoba, ulje divljeg origana pozitivno utiče i na kožna oboljenja kao što su akne, čirevi, celulitis, atletsko stopalo, gljivice na stopalima, herpes, ali i na neprijatan zadah iz usta. Osim toga, poznato je da ulje origana pomaže i kod tegoba kao što su prehlade i gripovi, kašalj, pneumonija, sinuzitis i upala grla.  

Terapijska primena ulja od origana na tegobe kao što su:

 • Urinarne infekcije (Gram negativne bakterije)
 • Kandidijaza (Candida albicans - oralna, intestrinalna, vaginalna)
 • Paradontopatija
 • Bronhitis, rahinitis, traheitis, produktivni kašalj
 • Herpes simplex 1 i 2 (rozmarinska kiselina)
 • Povrede i rane na koži koje dugo i teško zarastaju
 • Reumatski bolovi (spolja)
 • Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu (Helycobacter pylori)
 • Otežano varenje i disbalans crevne flore, gasovi
 • Snižavanje holesterola i šećera u krvi
 •  Šuga i vaške (preporuka je da se ulje origana ubaci u šampon ili kupku)

Doziranje i način upotrebe:

Opšta upotreba: Ulje origana se koristi u meri od 1 do 3 kapi koje se sipaju u malu količinu vode ili soka. Sadržaj dobro promešati, a zatim brzo progutati bez zadržavanja u ustima. Preparat se može uzimati od 1 do 8 puta dnevno.

Upotreba za tegobe sa varenjem: Ulje se pije posle obroka razređeno u kafenoj kašičici jestivog ulja ili meda. Kao digestiv se može koristiti i 3 kapi na kocki šećera, 2-3 puta dnevno.

Spoljna primena kod reumatoidnih bolova: Ulje origana razblažiti sa vodom u odnosu 1:5 i utrljati na bolno mesto.

Inhalacija: U pola litra ključale vode dodati 1 kap origano ulja i pažljivo udisati zatvorenih očiju. Nije preporučljivo za decu mlađu od 10 godina i osetljive osobe koje pate od astme ili alergija. Poželjno je da tretman traje 10-14 dana i to 2-3 x 1 kap dnevno

Promene na koži: Razrediti 30-50 kapi origano ulja u 100 ml jestivog ulja. Mazati promene na koži dva puta na dan.

Upozorenje: Ne prekoračujte preporučenu dnevnu dozu. Proizvod se ne preporučuje trudnicama, dojiljama i deci mlađoj od tri godine starosti, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka proizvoda. Nije preporučljivo za decu mladju od 10 godina i osetljive osobe astma alergije. Proizvod se ne sme konzumirati u slučaju da osoba koja ga konzumira ima: anemiju, poremećaj koagulacije, poremećaj akta gutanja, ozbiljnu hipertenziju, astmu, teško oštećenje jetre i bubrega kao i osobe koje uzimaju antikoagulantnu terapiju.

Mogući neželjeni efekti proizvoda su: usporena reapsorpcija gvoždja iz creva, kratkotrajno i prolazno ubrzan puls i lupanje srca (kod osoba koje su osetljive na ljutu hranu), osećaj paljenja i žarenja u usnoj duplji i želucu, pojačano menstrualno krvarenje.  

Sastav:

Čisto standardizovano etarsko ulje divljeg origana.  81,69 % Karvakrol.

1.785,00 RSD