MENI
Korpa

Thyrocsin - 120 kapsula

Thyrocsin - 120 kapsula
Thyrocsin - 120 kapsula

Opis proizvoda

Thyrocsin™ je preparat sa jedinstvenom formulom za normalno funkcionisanje štitaste žlezde. Thyrocsin™ predstavlja mešavinu pažljivo odabranih vitamina, minerala i hranljivih materija, obogaćenu ekstraktom biljke ašvagande. Sadejstvo ovih elemenata sprečava poremećaj funkcije štitaste žlezde (subkliničku hipotireozu) i vraća normalan rad štitaste žlezde.

Štitasta žlezda proizvodi hormone T3 (trijodtironin) i T4 (tiroksin) koji regulišu metabolizam i utiču na skoro svaku ćeliju u organizmu. Nedovoljno aktivna štitasta žlezda proizvodi manje od optimalnih nivoa hormona štitaste žlezde koji su neophodni za zdravo funkcionisanje metabolizma – krajnji rezultat je ukupno usporavanje metabolizma.

Prednosti Thyrocsin-a:

  • Normalizuje rad štitaste žlezde
  • Neophodan u hipotireozi
  • Reguliše sintezu tiroidnih hormona
  • Kompletna potpora tiroidnoj žlezdi
  • Normalizuje metabolizam
  • Poboljšava konverziju T4 u T3
  • Isključivo prirodni sastojci
  • Povećava energetski balans
  • Poboljšava metabolizam

Upotreba:

Jedna kapsula dnevno ili po preporuci lekara.

Sastav:

Jedna bočica sadrži 120 kapsula.

Jedna kapsula sadrži:

Ashwagandha ekstrat 90 mg

Bakar (citrat) 500 mcg

Jod 225 mcg

L-tirozin 500 mg

Selen 100 mcg

Vitamin B12 100 mcg

Vitamin C 200 mg

Vitamin E 67 mg

Cink 5 mg


Jod poznat kao element u tragu, podržava funkciju štitaste žlezde i neophodan je za njeno normalno funkcionisanje. Štitasta žlezda koristi jod za produkciju hormona T3 i T4 .

L-tirozin esencijalna aminokiselina,reaguje sa jodom i prekursor je T3 i T4 hormona. Oba hormona T3 i T4 su jodirani derivati L-tirozina. Nedostatak L-tirozina u organizmu dovodi do smanjene proizvodnje tiroidnih hormona, što dovodi do hipotireoidizma.

Bakar je prisutan u organizmu u veoma malim koncentracijama, međutim, naučnici su utvrdili da nedostatak bakra može biti fatalan. Bakar i cink su jedinstven par, visoka koncentracija cinka smanjuje apsorpciju bakra i može dovesti do opasnog nedostatka bakra, zato je važna suplementacija cinkom. Nedostatak bakra smanjuje konverziju T4 u T3 i dodatno smanjuje normalno funkcionisanje hipotalamusa. Bez dovoljne količine bakra hipotalamus ne može da kontroliše normalno funkcionisanje štitaste žlezde.Cink je jedan od najbitnijih elemenata u tragu u ljudskom organizmu. Koverzija T4 u T3 se može desiti samo u prisustvu cinka. Cink je neophodan i u hipotalamusu pošto hipotalamus oslobađa TSH (tiroidostimulirajućihormon), kojim se odašilje signal hipofizi da stimuliše aktivnost štitaste žlezde.

Selen učestvuje u stvaranju tiroidnih homona, inhibira proizvodnju tireoidnih antitela, poboljšava konverziju T4 u T3. Neophodan je element za grupu enzima koji odstranjuju jod iz tiroksina T4 pri konverziji u T3. Brojni testovi i studije su pokazali da pacijenti sa poremećenom funkcijom štitaste žlezde imaju nizak nivo selena u organizmu. Selen takođe ima važnu ulogu u zaštiti štitaste žlezde od oksidativnog stresa, što može dovesti do vezivanja hormona sa vodonik peroksidom. Proporcionalno viši nivo selena je ključan u zaštiti tiroidnih ćelija od povišenog nivoa joda.

Ashwagandha, biljka iz Indije, koja se koristi unazad nekoliko hiljada godina u tradicionalnoj AJURVEDSKOJ medicini. Koristi se za popravljanje homeostaze organizma, posebno kod osoba koje su izložene hroničnom stresu za jačanje odbrambenih mehanizama. Pozitivno utiče na normalan rad štitaste žlezde. Dugotrajan stres dovodi do preterane produkcije kortizola (hormona stresa) koji povećava proizvodnju rT3 i umanjuje uticaj T3. Ašvaganda, pomaže organizmu da ima normalan odgovor na stres. Testovi su pokazali da smanjuje nivo kortizola, a povećava nivo hormona T3 i T4 u serumu. Studija na animalnom modelu* pokazala je da suplementacija ekstraktom Ašvagande, nivo T3 u serumu se povećao za 18% a nivo T4 za 111%. S druge strane, klinička studija je pokazala da osobe kojima je davan ekstrakt Ašvagande nisu imale samo povećanje nivoa T4 u serumu, već su se popravili i nivoi TSH nakon samo 20 dana.

3.700,00 RSD