MENI
Korpa

Prolife probiotik - suspenzija 7x10 ml

Prolife probiotik - suspenzija 7x10 ml
Prolife probiotik - suspenzija 7x10 ml

Opis proizvoda

Prolife suspenzija pomaže kod dijareje, nadutosti i problema sa probavom.

Prolife je savremeni regulator crevne mikroflore koji deluje prirodno i nema štetnih efekata. Ovaj dodatak ishrani sadrži probiotik Bacillus coagulans i prebiotik glukooligosaharid te preporučenu dozu vitamina B-grupe.

Prema definiciji Svetske zdravstvene organizacije (WHO), probiotici su živi mikroorganizmi, koji primenjeni u adekvatnim količinama pružaju zdravstvenu korist. Za razliku od probiotika, prebiotici nisu živi mikroorganizmi već sastojci hrane koji pospešuju rast i aktivnost crevnih mikroorganizama. Jednostavnije rečeno, oni su hrana za probiotike. Zajednička primena probiotika i prebiotika ima sinergijski, odnosno pojačani efekat te se takvi preparati nazivaju sinbiotici.

Bacillus coagulans je mikroorganizam u obliku endospore koji je prvi put izolovan i opisan 1933. godine. S obzirom na svoja svojstva, rezistentan je na nizak pH te se za razliku od drugih bakterija ne inaktivira u želucu zbog čega brzo i delotvorno poboljšava stanje crevne mikroflore.

Glukooligosaharid pripada grupi kratkih šećera (oligosaharida). Probavni sistem čoveka ga ne apsorbuje, stoga nije dodatan izvor energije. Kroz probavni sistem prolazi u nepromenjenu obliku, stimuliše enzimske procese u probavi skroba, celuloze i vlakana te sprečava njihov zastoj i fermentaciju.

Vitamini B grupe(tiamin hidroklorid Bi, riboflavin B2, piridoksin hidroklorid B5, cijanokobalmin B12) neophodni su za opšte zdravlje našega organizma. Prolife suspenzija pomaže kod dijareje, nadutosti i problema sa probavom.

Upotreba:

Jedna bočica dnevno, po mogućnosti ujutru.

Poseban savremeni zatvarač – spremnik, omogućuje pripremu suspenzije neposredno pre upotrebe:

  1. Zavrnuti zatvarač udesno do kraja
  2. Dobro promućkati sadržaj bočice
  3. Otvoriti bočicu i popiti njen sadržaj

Sastav:

Bacillus coagulans, glukooligosaharid, vitamini B grupe (tiamin hidroklorid Bi, riboflavin B2, piridoksin hidroklorid B5, cijanokobalmin B12)

1.195,00 RSD