MENI
Korpa

Pepto Soda – 36 tableta za žvakanje

Pepto Soda – 36 tableta za žvakanje
Pepto Soda – 36 tableta za žvakanje

Opis proizvoda

Pepto Soda tablete za žvakanje (Kalcijum-karbonat 1000 mg) je snažan antacid koji brzo i efikasno neutrališe želudačnu kiselinu i smanjuje kiselost u želucu. Na taj način otklanja simptome gorušice i olakšava tegobe izazvane pojačanim lučenjem želudačne kiseline.

Pepto Soda tablete za žvakanje se preporučuju osobama sa problemom gorušice, uključujući i trudnice koje bi pre upotrebe trebalo da konsultuju svog lekara.

Proizvod ne sadrži gluten.

Upotreba:

Preporučuje se uzimanje 1 do 3 tablete dnevno. Tabletu sažvakati i otopiti ustima.

Upozorenje: Preparat se ne preporučuje osobama koje imaju visok krvni pritisak, kardiovaskularna ili oboljenja bubrega, kao ni osobama preosetljivim na neki od sastojaka. U slučaju predoziranja ili pojave preosetljivosti na bilo koji sastojak, potrebno je prekinuti uzimanje i odmah potražiti pomoć lekara. Primena preparata kod dece, trudnica i dojilja zahteva poseban oprez i isključivo uz preporuku i pod nadzorom lekara. Ne preporučuje se primena duže od 2 nedelje, osim po savetu lekara. Prekomerna upotreba proizvoda može da izazove laksativni efekat. Preporučena dnevna doza se ne sme prekoračiti!

Sastojci:

kalcijum-karbonat; zgušnjivač: natrijum-alginat; zaslađivač: sorbitol; regulator kiselosti: natrijum-citrat; kukuruzni skrob; arome: pomorandže, limuna, ananasa, breskve i jagode; boje: crvena cvekla i β-karoten; sredstva protiv zgrudnjavanja: magnezijum-stearat i silicijum-dioksid.

690,00 RSD