MENI
Korpa

Nutri Mag – 90 kapsula

Nutri Mag – 90 kapsula
Nutri Mag – 90 kapsula

Opis proizvoda

  Nutri Mag je namenjen svim osobama koje imaju sklonost  ka stvaranju kalcijum oksalatnih i kalcijum fosfatnih čestica u bubrezima i mokraćnim kanalima.

  Kombinacija magnezijuma sa citratom u preparatu Nutri Mag takođe je preporučljiva u slučajevima nakon odstranjivanja ili izbacivanja kamena jer sprečava agregaciju (slepljivanje) kalcijum oksalatnih i kalcijum fosfatnih kristala.

  Nutri Mag mogu koristiti i osobe koje imaju nedostatak magnezijuma u organizmu.

  Magnezijum sprečava agregaciju (slepljivanje) kalcijum oksalatnih i rast kalcijum fosfatnih kristala. 70% kalcijuma u mokraći može se isključiti iz procesa kristalizacije korišćenjem Nutri-Mag-a. Magnezijum u urinu se vezuje za oksalate stvarajući rastvorljivi kompleks i snižava stepen zasićenosti urina oksalatom.

  Citrat se u urinu vezuje za kalcijum, bitno smanjujući zasićenost urina što je prava prevencija kalkuloze.

  Zaustavlja rast i nakupljanje kristala kalcijum oksalata i kalcijum fosfata.

  Dovodi do povećanja Ph urina što nepovoljno utiče na soli mokraćne kiseline.

  U slučaju postojanja kamena u bubregu preporučuje se uzimanje Nutri Mag-a dok se kamen ne eliminiše, a u slučajevima spontanog izbacivanja kamena ili posle odstranjivanja kamena nekom od uroloških metoda preporučuje se uzimanje 6 meseci do godinu dana.

  U više kliničkih centara u Srbiji zabeleženi su slučajevi topljenja kamena, a kod jednog broja pacijenata kod kojih je verifikovana kalkuloza bubrega ultrazvučno i radiološki posle upotrebe Nutri Mag-a došlo je do topljenja kamena.

  Upotreba:

  1 kapsula jedan do tri puta dnevno, ili po preporuci lekara.

  Sastav:

  Jedna bočica sadrži 90 kapsula.

  Jedna kapsula sadrži:

  135 mg magnezijuma u obliku citrata i malata

     3.100,00 RSD