MENI
Korpa

Methyl B12 1000 + B complex – 30 kapsula

Methyl B12 1000 + B complex – 30 kapsula
Methyl B12 1000 + B complex – 30 kapsula
Methyl B12 1000 + B complex – 30 kapsula
Methyl B12 1000 + B complex – 30 kapsula
Methyl B12 1000 + B complex – 30 kapsula

Opis proizvoda

Methyl B12 1000 + B complex poseduje uravnoteženu kombinaciju B vitamina u svom sastavu. Jedinstven sastav preparata čini da jedna kapsula sadrži vitamin B12 ili Methylcobalamin u dozi od 1000 mikrograma.

Metilkobalamin je poznat po tome što se apsorbuje potpunije, brže i duže se zadržava u organizmu u odnosu na druge oblike Vitamina B12 (cijanokobalamin). To je posebno značajno za osobe kod kojih je prirodna apsorpcija vitamina B smanjena zbog zdravstvenih tegoba.

Vitamin B je neophodan za pravilno funkcionisanje organizma, a prirodno se nalazi u hrani. Zbog neuravnotežene ishrane, ubrzanog načina života i pojačanog stresa, nije neobično da u organizmu dođe do deficita ovog vitamina. Ljudi koji su skloni padu vitamina B kompleksa su podložniji razboljevanju, kao i razvoju mnogih zdravstvenih tegoba.

*Proizvod nije životinjskog porekla.

Upotreba:

1 kapsula dnevno.

Sastav:

Kompleks vitamina B1, B2, B3, B6, B12

Učestvuje u sintezi DNK, nephodan je kako bi se folna kiselina iskoristila kao vitamin u organizmu. Učestvuje u metabolizmu homocisteina. Kompleks vitamina B1, B2, B3, B6, B12 učestvuju u proizvodnji ćelijske energije i održanju normalne funkcije mišićnih, nervnih ćelija i ćelija srca.

Vitamin B12 se nalazi u celom organizmu, a njegov nedostatak se može javiti zbog nemogućnosti apsorpcije iz creva. Tada dolazi do pojave pernaciozne anemije i drugih ozbiljnih poremećaja. Kako se ovaj vitamin u pomenutim situacijama ne može apsorbovati iz creva, neophodna je njegova suplementacija.

Vitamin B12 neophodan je za normalno, fiziološko funkcionisanje organizma. Učestvuje u metabolizmu masti, proteina i ugljenih hidrata. Neophodan je za normalnu eritropoezu- za stvaranje crvenih krvnih ćelija (eritrocita). Potreban je za obnavljanje epitela u digestivnom kanalu i za očuvanje funkcije nervnog sistema.


650,00 RSD