MENI
Korpa

LV-Mineralno-Vitaminska smeša - 30 kesica

LV-Mineralno-Vitaminska smeša - 30 kesica
LV-Mineralno-Vitaminska smeša - 30 kesica

Opis proizvoda

LV-Mineralna-Vitaminska smeša predstavlja kompleks vitamina i minerala koji jačaju imunitet i potpomažu zdravlje čitavog organizma.

Natrijum askorbat je najvažniji hidrosolubilni antioksidans i snažan redukujući agens.

Magnezijum je jedan od najvažnijih minerala i preporučena doza od strane stručnjaka iznosi 375 mg.

Vitamin B3 olakšava procese koji su uključeni u metabolizmu masti, proteina i ugljenih hidrata.

Cink je esencijalni mineral i sastavni je deo preko 200 proteina, pa je tako uključen u procese regulacije rasta i razvoja, kao i stimulacije plodnosti, a potpomaže i varenje.

Vitamin B6 je jedan od B vitamina neophodnih za pravilno funkcionisanje metabolizma amino-kiselina (proteina), šećera i masti, kao i za stvaranje krvnih ćelija.

Za vitamin B5 se veruje da smanjuje umor i da povećava idržljivost. Takođe, može pomoći u odbrani od simptoma stresa, nemira, pa čak i depresije. Zajedno sa vitaminom B2 podstiče brži rast i bolji kvalitet kose.

Vitamin B2 je neophodan za oslobađanje energije u svakoj ćeliji organizma, za održavanje funkcije sluznica, za rast svih ćelija.

Folna kiselina je važna za pravilno funkcionisanje mozga, za mentalno i emocionalno zdravlje.

Upotreba:

Odrasli: 1 kesicu dnevno rastvoriti u 150-200 ml vode i popiti najbolje nakon obroka.

Sastav:

Vitamin C (natrijum-L-askorbat), Magnezijum (magnezijum-citrat), Vitamin B3 (nikotinamid), Cink (cink-citrat), Vitamin B6 (piridoksin-hidrohlorid), Vitamin B5 (kalcijum-D-pantotenat), Vitamin B12 (riboflavin), Folna kiselina (pteroilmonoglutaminska kiselina).

1.058,00 RSD