MENI
Korpa

Kolagen Peptan - 30 doza

Kolagen Peptan - 30 doza
Kolagen Peptan - 30 doza

Opis proizvoda

Peptan je najzastupljeniji protein u našem telu koji čini četvrtinu ukupnog sadržaja proteina. Predstavlja glavnu strukturnu komponentu i osnovni gradivni sastojak zglobova, hrskavice, tetiva, ligamenata, kože i kostiju. Njegova primarna uloga je da omogući otpornosti i elastičnost tkiva čiji je gradivni sastojak. Kao posledica starenja i fizičke aktivnosti, kolagen nestaje iz našeg organizma i teško se nadoknadjuje. Usled njegovog nedostatka koža ubrzano stari, dolazi do gubitka elastičnosti kostiju i vezivnog tkiva i lakše dolazi do povreda.

Peptan odlaže nestajanje i umanjuje posledice trošenja našeg kolagena!

Prednosti koriščenja Peptan-a:

 1. Od suštinskog je značaja za kosti i zglobove - Kod smanjenja gustine kostiju, kao prevencija osteoporoze i osteo­penije, kolagen sprečava dege­neraciju zglobne hrska­vice i poboljšava elas­tičnost kostiju. Na prirodan način rešite problem sa kostima, zglobovima i mišićima. Peptan, zbog svoje male veličine (2000 Daltona) omogućava veliku usvojivost te pomaže u obnavljanju kolagena u našem organizmu na mestima gde je to potrebno.
 2. Peptan u službi lepote i kože - Nakon tridesete godine usporava se aktivnost fibroblasta (ćelija kože), što dovodi do gubitka kolagena u koži i pojave prvih vidljivih znakova starenja kao što su bore, suva koža i gubitak elastičnosti. Peptan neutrališe ove efekte tako što obnavlja kolagensku mrežu stimulišući stvaranje hijaluronske kiseline u koži, tako da ona ponovo dobija mladalački izgled.
 3. Izgradnja i razvoj mišića - Peptan, kao specifičan bioaktivni protein, pruža brojne zdravstvene i nutritivne prednosti kod sportista tokom i nakon vežbanja. Pored izgradnje mišića veoma je važan i za ostale sportske performanse, odnosno štiti vezivna tkiva, hrskavicu, zglobove i time pomaže da se smanji rizik od povreda. Sa jedinstvenim sastavom i visokim sadržajem amino kiselina: hidroksiprolin, prolin, alanin i glicin, Peptan sportistima pruža kompletnu podršku za mišiće i vezivna tkiva koju ne mogu da nađu ni u jednom drugom proteinu. Peptan kod sportista nakon vežbanja pomaže da se održe i vrate proteini u mišiće, te smanjuje vreme oporavka.
 4. Kontrola telesne mase - Ishrana igra ključnu ulogu kod aktivnih sportista i kod rekreativaca takođe. Sa jedinstvenim aminokiselinskim sastavom, koga čine visok sadrzaj glicina, arginina, alanina i hidroksiprolina Peptan se izdvaja u odnosu na ostale izvore proteina. Sadržaj arginina je 4 puta veći u odnosu na protein surutke.

Peptan predstavlja snažnu podršku kod:

 • Gubljenja ili održavanje telesne težine, daje osećaj sitosti i smanjuje apetit.
 • Regeneracija mišićnog tkiva nakon sporta, odmah nakon vežbanja pomaže da se održi i vraća sadržaj proteina u mišiće, povećava anabolizam mišića i smanjuje njihovo vreme oporavka.
 • Štiti zglobove, vezivna tkiva i tetive tokom sporta. Studija je pokazala da kod sportista, naročito kod biciklista i trkača, ponavljanjem pokreta može doći do oštećenje hrskavice i ligamenata. Peptan štiti zglobove povećava elastičnost mišića i tetiva, smanjuje bolove, podržava vezivna tkiva, smanjuje rizik od povreda i obnavlja hrskavicu delujući direktno na njen matriks.

Prednosti korišćenja Peptan Kolagen-a:

 • 100% prirodan preparat
 • dokazana efikasnost
 • bez aroma i aditiva
 • bez šećera
 • bez emulgatora veštačkih zaslađivača i konzervansa
 • bez GMO-a.

Upotreba:

Sadržaj 1 doze (8,1 g) pomešati sa čašom vode, soka, mleka, jogurta ili čaja i konzumirati jednom dnevno. Može se dodati žitaricama. Za najbolje rezultate preporučenu dozu uzimati najmanje 3 meseca, poželjno i duže.

Sastav:

Hidrolizovani kolagen 8 g

Vitamin C 100 mg.

3.600,00 RSD