MENI
Korpa

Kalcijum, magnezijum plus cink – 100 tableta

Kalcijum, magnezijum plus cink – 100 tableta
Kalcijum, magnezijum plus cink – 100 tableta

Opis proizvoda

Kalcijum, magnezijum i cink ključni su minerali u važnim vitalnim procesima.

Kalcijum se najvećim delom (99%) nalazi u koštanom sastavu. Posebno ga je važno dovoljno uneti ishranom u dečijem uzrastu, za vreme rasta. Nedovoljan unos, posebno kod žena u starijim godinama, može dovesti do smanjene gustine kostiju - osteopenije i osteoporoze. U mišićnom sistemu kalcijum je neophodan za kontrakcije poprečno-prugaste i glatke muskulature za kontrakcije srčanog mišića. Kalcijum reguliše otpuštanje neurotransmitera, a uključen je i u procese zgrušavanja krvi.

Magnezijum se u organizmu nalazi u kostima (60%) i serumu, a učestvuje u nizu enzimskih  procesa (Krebsov ciklus, sinteza proteina i nukleinskih kiselina). Učestvuje i u stvaranju energije (ATP), transportu glukoze u ćelije i neuromuskularnom prenosu nadražaja. Važan je i u procesu zgrušavanja krvi te za relaksacionu fazu mišićne aktivnosti.

Cink je uključen u metabolizam proteina, masti, ugljenih hidrata, sintezu proteina, aminokiselina i metabolizam kostiju. Esencijalni je mineralni sastojak u moćnom antioksidansu superoksid dismutazi (SOD) te povoljno utiče na imunološki  sistem. Takođe, doprinosi boljim kognitivnim funkcijama, učenju i koncentraciji i doprinosi stabilizaciji raspoloženja.

Upotreba:

1-2 tablete dnevno, uz obrok, ili po preporuci  lekara.

Sastav:

U dnevnoj dozi (3 tablete):

kalcijum (karbonat, glukonat, citrat) 1000 mg (125 %PDU),

magnezijum (oksid, citrat, glukonat) 400 mg (107 %PDU),

cink (glukonat) 15 mg (150 %PDU).

Proizvod je pogodan za vegane.

Bez šećera, soli i skroba.

Ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mlečne sastojke, i formulisan je bez upotrebe konzervanasa i veštačkih aroma.

2.060,00 RSD