MENI
Korpa

Kalcijum citrat plus vitamin D – 60 tableta

Kalcijum citrat plus vitamin D – 60 tableta
Kalcijum citrat plus vitamin D – 60 tableta

Opis proizvoda

Kalcijum u obliku kalcijum citrat-a postiže najbolju iskoristivost u organizmu, a uz dodatak vitamina D zadovoljava dnevne potrebe kod osoba s poremećajima mineralizacije kostiju. Kalcijum je mineral neophodan za niz vitalnih procesa u organizmu. Najvećim se delom (99%)  nalazi u koštanom sistemu.

Izuzetno je važan adekvatan unos kalcijuma u dečijem  uzrastu, za vreme rasta, ali i kasnije, posebno kod žena. Negativni  bilans kalcijuma može dovesti do smanjene gustine  kostiju - osteopenije i osteoporoze. Osim toga, kalcijum je važan za kontraktilnost poprečno-prugaste i glatke muskulature, učestvuje  u regulaciji propustljivosti ćeliske membrane, pospešuje zgrušavanje krvi, utiče na centralni nervni sistem  i otpuštanje neurotransmitera u sinapsama.

Vitamin D je neophodan za ravnotežu kalcijuma i fosfata u organizmu te za rast i mineralizaciju kostiju i zuba. Zato je posebno važan u dečijem uzrastu.

Zajedno s kalcijumom  koristi se u prevenciji i lečenju osteoporoze. Ima povoljan uticaj i na imunološki sistem.

Upotreba:

1-2 tablete dnevno, uz obrok.

Sastav:

U dnevnoj dozi (2 tablete):

kalcijum (citrat) 500 mg (63 %PDU),

vitamin D (holekalciferol) 7,5 µg = 300 I.J. (150 %PDU).

Proizvod je pogodan za vegane.

Bez šećera, soli i skroba.

Ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mlečne sastojke, i formulisan je bez upotrebe konzervanasa i veštačkih aroma.

2.230,00 RSD