MENI
Korpa

Joint MD Repair Gel – 75 ml

Joint MD Repair Gel – 75 ml
Joint MD Repair Gel – 75 ml
Joint MD Repair Gel – 75 ml
Joint MD Repair Gel – 75 ml
Joint MD Repair Gel – 75 ml

Opis proizvoda

Joint MD Repair Gel je inovativna formula koja se koristi kao pomoć za lečenje bola u zglobovima, tetivama i mišićima, a koristi se po preporuci prestižne američke MAYO klinike. Dokazano deluje na ublažavanje bolova koji se javljaju u zglobovima, kao i na umanjenje ukočenosti zglobova.

Joint MD Repair Gel može da ima snažno dejstvo na povećanje pokretljivosti zglobova. Joint MD Repair Gel omogućava da na siguran način ublažite bol, bez upotrebe hormona i antiinflamantornih lekova koji mogu imati brojne posledice u organizmu.

Bolovi u zglobovima su vodeći zdravstveni problem. Bolovi u zglobovima i mišićima su jedan od najčešćih razloga za posetu lekaru što se vidi prema statistikama. Bolove u zglobovima mogu izazvati brojni faktori, kao što su: nasleđe, povećanje telesne težine, istezanje tetiva ili ligamenata, iscrpljenost, bakterijske i virusne upale te razni hormonski i metabolički poremećaji. Kada je bolest zglobova u pitanju, bilo da su u pitanju zapaIjenske ili degenerativne prirode, glavni simptomi su bol, ukočenost zglobova i organičena pokretljivost. Tu na scenu stupa Joint MD Repair Gel sa aktivnim sastojcima koji mogu biti od ključne važnosti za olakšanje bola koji se javlja u zglobovima.

Joint MD Repair Gel se preporučuje za bolove u vratu, ramenima, kolenima, zglobovima, leđima, kod povreda ligamenata, mišića.

Doziranje i upotreba:

Joint MD Repair Gel je namenjen za spoljašnju upotrebu. Gel se nanosi u tankom sloju na ciljna mesta (mišiće i zglobove). Koristi se 2-3 puta dnevno, deluje 10-12 sati i blagotvorno dejstvo se oseća već nakon nekoliko minuta. Nakon nanošenja gela obavezno oprati ruke. Jedno pakovanje je dovoljno za 50 aplikacija.

Sastav:

Kapsaicin koji se dobija iz ekstrakta čili paprike, primenom na kožu izaziva osećaj žarenja i hipermiju (pojačanu cirkulaciju u tretiranom području) što pomaže u ublažavanju reumatskog bola.

Hondroitin (za elastičnost hrskavice) je neophodan sastojak za održavanje strukturnog integriteta tkiva, pre svega kože i hrskavice. Hondroitin stimuliše zadržavanje vode i hranjivih sastojaka, a takođe doprinosi i elastičnosti hrskavice.

Hijaluronska kiselina sa drugim komponentama učestvuje u izgrađivanju hrskavica. Kod hroničnih, upalnih procesa (osteoartritis) dolazi do razgradnje hijaluronske kiseline i oštećenja hrskavica, a time se smanjuje elastičnost i pokretljivost zglobova. Hijaluronska kiselina se nalazi u vezivnim tkivima, u hrskavici, u međućelijskom matriksu, u sinovijalnoj tečnosti (tečnost oko zglobova, koja ih podmazuje). Topikalno nanošenje ove supstance potpomaže kod pokretljivosti i smanjenja bolova u zglobovima i u lečenju bola osteoartritisa kolena.

Đumbir deluje antizapaljenski i veoma je dobar antioksidans, antiseptik i analgetik, stimuliše perifernu i uopšteno cirkulaciju, zagreva, otklanja grčeve i spazme. Đumbir se pokazao idealnim prirodnim lekom za ublažavanje upalnog i bolnog stanja kod artritisa. U kombinaciji sa drugim biljkama može da dovede do pojačanja njihovog dejstva.

Kurkuma se tradicionalno koristi u lekovite svrhe, zbog svog antiinflamatornog delovanja i inhibitornog delovanja na medijatore koji učestvuju u razgradnji hondrocita. Ima pozitivno dejstvo na normalno funkcionisanje i održavanje fleksibilnosti zglobova. Pospešuje održavanje kostiju, a koži obezbedjuje potrebne sastojke koji je čine glatkom i hidriranom odmah nakon nanošenja.

Ruzmarin ima antivirozno, antibakterijsko, antiinflamatorno dejstvo i on je jedan od najboljih saveznika u borbi protiv reume, bolova u zglobovima i pri lečenju sportskih povreda. Pospešuje prokrvljenost kože, i blagotvoran je za umorne noge i stopala. Održava, hrani i štiti kožu i njene funkcije, stimuliše rad limfnog sistema.

Eukaliptus se koristi za relaksaciju zgrčenih mišića i istegnutih ligamenata uzrokovanih različitim etiologijama, poput grča ili povreda mišića, lumbaga, artritisa, reumatskih tegoba. Prirodni je analgetik i stimuliše mikrocirkulaciju i ostvaruje toplotni efekat koji postepeno zagreva kožu.

Kamfor ima lokalno analgetsko i antiseptičko delovanje. Smiruje upalu mišića, neuralgiju, artritis i reumatske bolove. Odlikuje ga to što ga koža odlično upija. Kamfor veoma brzo dovodi do vazodilatacije koja izaziva ugodan osećaj toplote, osveženja, peckanja i prestanak bola. Nastale senzacije odvraćaju pažnju s primarnog bola u dubljim slojevima mišićno-zglobnih struktura. Kamfor u niskim dozama, primenjen na kožu, deluje kao rubefacijens i blagi analgetik.

Mentol je prirodni izoprenoidni fenol koji ima analgetski efekat pa se stoga koristi i u preparatima za olakšavanje bolova u zglobovima i mišićima, a može da smanji i otok. Mentol se primenjuje u obliku tečnosti, krema, masti i gelova koji se umasiravaju u bolno mesto. Ublažava simptome kao što je otok, bol i pregrejanost upaljenog mesta.

800,00 RSD