MENI
Korpa

HCl-Balans - 60 kapsula

HCl-Balans - 60 kapsula
HCl-Balans - 60 kapsula

Opis proizvoda

HCl-Balans kapsule, formula za balans želudačne kiseline.

HCl-Balans je rešenje za narušeni balans u želucu, usled manjka želudačne kiseline (hipohlorhidriju). Nastao je stručno odabranom kombinacijom betain hidrohlorida, enzima pepsina i bromelaina visoke proteolitičke aktivnosti, čime se postiže optimalan proces varenja hrane u želucu. Povećava svarljivost i iskoristljivost proteina i amino-kiselina iz hrane što je posebno važno za ljude koji su fizički aktivni (sport, teretana…).

Želudačna kiselina je probavna tečnost koja se formira u želucu, a sadrži hlorovodoničnu kiselinu (HCl) koja je važna za zdravlje želuca, probavnog trakta i čitavog organizma i ima ključnu ulogu u varenju proteina. Na pojavu hipohlorhidrije (manjak želudačne kiseline) utiču starenje, trudnoća i hormonalne promene. Više od 50% muškaraca i žena starijih od 60 godina ima problema sa atrofičnim gastritisom, odnosno u njihovom želucu se ili luči izuzetno malo ili nimalo kiseline a kod starijih od 80 godina ovo stanje je sasvim uobičajeno.

Uloga HCl-a:

  • Aktivacija pepsinogena u pepsin radi razlaganja proteina
  • Aktivacija intrinzičnog faktora vitamina B12 radi apsorpcije vitamina B12
  • Apsorpcija gvožđa Fe3+→ Fe2+ → Fe3+
  • Antimikrobno dejstvo

Betain­hidrohlorid (650mg po kapsuli) se koristi kao pomoć pri stvaranju hlorovodonične kiseline u želucu i varenju kod osoba sa simptomima hipohlorhidrije.

Pepsin (40mg po kapsuli – aktivnosti 3000 FCC. U/mg što odgovara 120.000 FCC. U u 40mg) predstavlja protelitički enzim koji se stvara u želucu i služi za razlaganje proteina.

Bromelain (50mg po kapsuli – aktivnosi 2500GDU/g što odgovara 125 GDU u 50mg) je kompleks proteolitičkih enzima koji se dobijaju iz različitih delova ananasa. Zahvaljujući proteolitičkoj aktivnosti, bromealin se koristi kao pomoć u procesu varenja.

HCl-Balans omogućava da se zajedničkim delovanjem betain-hidrohlorida i proteolitičkih enzima pepsina i bromelaina reše problemi izazvani hipohlorhidrijom poput: nesvarene hrane u stolici, pojave kandide, hroničnog umora, viška histamina, problema u radu nadbubrežnih žlezda, anemije, astme, hipoglikemije, mnogobrojnih kožnih problema, lupusa, osteoartritisa, osteoporoze. Na taj način HCl-Balans vraća želudačnu kiselinu u normalu čime se proces digestije u želucu dovodi u balans.

Upotreba:

Popiti jednom do tri puta dnevno po dve kapsule, neposredno pre ili posle obroka.

Sastav:

Betain hidrohlorid 325 mg Pepsin NF3000 40 mg Bromelain 50 mg

2.352,00 RSD