MENI
Korpa

Gentle iron 20 mg - 90 kapsula

Gentle iron 20 mg - 90 kapsula
Gentle iron 20 mg - 90 kapsula

Opis proizvoda

Gentle iron je visoko absorbujući oblik gvožđa (bisglicinat) koje se dobro podnosi. „Nežno gvožđe" ne uzrokuje iritaciju želuca, niti konstipaciju.

Gvožđe je osnovna komponenta za izgradnju hemoglobina i mioglobina, čime učestvuje u snabdevanju tkivnih ćelija kiseonikom. Takođe, gvožđe je esencijalni sastojak mnogih enzima koji utiču na metabolizam i stvaranje ATP-a (osnovni izvor energije u organizmu), te sintezu kolagena, neurotransmitera i DNA.

Gvožđe nije moguće sintetisati u organizmu, pa ga je neophodno redovno unositi hranom.

Neki od simptoma nedostatka gvožđa su:

  • umor i nedostatak fizičke snage,
  • slabiji apetit,
  • smanjenje radne sposobnosti,
  • smanjena otpornost organizma.

Posebnu potrebu za nadoknadom gvožđa imaju vegetarijanci, trudnice i žene generativne dobi, osobe s hroničnim bolestima digestivnog trakta ili pojačanog gubitka gvožđa (ulkus, ulcerozni kolitis, Chronova bolest, karcinomi gastrointestinalnog sistema) te osobe koje boluju od nekih infektivnih bolesti uzrokovanih parazitima.

Nadoknadu gvožđa potrebno je sprovoditi uz nadzor lekara.

Solgar Gentle Iron je jedinstveno helirano gvožđe u formi bisglicinata koje omogućuje maksimalnu apsorpciju i ne izaziva konstipaciju, pa je idealna nadoknada gvožđa za sve osobe kojima je utvrđen manjak gvožđa, ali i onima kojima nedostaje svežine, te osobama trećeg doba.

Upotreba:

1 kapsula dnevno,uz obrok, ili po savetu lekara.

Sastav:

U dnevnoj dozi (1 kapsula):

Gvožđe (gvožđe bisglicinat) 20 mg.

Pogodno za vegane.

Bez šećera, soli i skroba.

Proizvod ne sadrži gluten, kvasac, pšenicu, soju niti mlečne sastojke te je formulisan bez upotrebe konzervansa, veštačkih aroma ili boja.

2.535,00 RSD