MENI
Korpa

Električni sterilizator 2u1

Električni sterilizator 2u1
Električni sterilizator 2u1
Električni sterilizator 2u1
Električni sterilizator 2u1
Električni sterilizator 2u1

Opis proizvoda

Chicco električni sterilizator 2u1 omogućava da na lak i jednostavan način sterilišete sve za pripremu hrane za bebe - sterilizator uništava 99,9% štetnih bakterija. Zahvaljujući sterilizaciji imuni sistem bebe postaje jači i izdržljiviji.

Chicco električni sterilizator 2u1 radi jednostavno po principu pare i automatski se gasi po završetku procesa sterilizacije. Flašice i pribor unutar uređaja ostaju sterilisane do 24h, tj. sve dok se ne ukloni poklopac sterilizatora. Mogu se sterilisati sve Chicco flašice, laže, glodalice i delovi pumpice koji se mogu podvrgnuti procesu sterilizacije.

U uređaj staje do 6 flašica.

Način upotrebe:

 1. U dno sterilizatora se sipa određena količina vode ( 80 ml ili 120 ml, 80 ml ako se koristi varijanta manjeg sterilizatora, i 120 ml ako se koristi varijanta većeg sterilizatora).
 2.  Zatim se stave flašice, cucle, laže i ostali pribor koji želimo da sterilišemo na dno sterilizatora, pa sklopiti sterilizator
 3. Pritisnuti dugme sa zadnje strane sterilizatora na ON
 4. Pritisnuti dugme sa prednje strane sterilizatora, koje po uključivanju kreće da svetli.
 5. Po završetku procesa sterilizacije ovo dugme se gasi. Proces sterilizacije se meri od trenutka ključanja vode, ne od trenutka paljenja. Kada sva voda ispari, dume sa prednje strane će prestati da svetli. Proces sterilizacije traje od 5 minuta pa i do 25 min, u zavisnosti od količine vode, količine flašica, cucli, laža i td. U svakom slučaju, svetlo na prednjem delu sterilizatora se gasi po završetku procesa sterilizacije, koji traje duže od 5 min.
 6. Isključiti dugme sa zadnje strane sterilizatora, na OFF
 7. Sačekati da se ohladi sterilizator par min.
 8. Otvoriti, izvaditi sadržaj i odliti ostatak vode iz njega.

Čišćenje sterilizatora:

 1. Čišćenje obavezno jednom nedeljno, ili svaki put kada se primeti kamenac na grejnoj ploči
 2. Pripremiti 200 ml rastvora belog vinskog sirćeta i vode i sipati u grejnu ploču. Vreme delovanja je oko 12h, najbolje ostaviti preko noći.
 3. Nakon toga prosuti rastvor, suvom krpom ukloniti ostatak i isprati nekoliko puta sa vodom. Nakon toga osušiti mekom krpom.
8.200,00 RSD