MENI
Korpa

DeMigra - 60 kapsula

DeMigra - 60 kapsula
DeMigra - 60 kapsula

Opis proizvoda

DeMigra je namenjena za prevenciju glavobolje i migrene. Kapsule sadrže ekstrakt povratića (0,3% partenolida) i đumbira (5% džindžerola), kao i magnezijum (dnevna doza 4 kapsule – 57,9 mg čistog magnezijuma u formi magnezijum citarata). Sinergističkim delovanjem ove tri komponete DeMigra postiže maksimalan efekat.

Povratić (0,3% partenolida) ima značajne analgetske, protivupalne i antipiretske aktivnosti, što je dovelo do tradicionalne upotrebe biljke povratić za tretiranje migrenske glavobolje, groznice, prehlade, a ti se efekti pripisuju uglavnom lišću i / ili cveću zbog prisustva seskviterpenskih laktona (među kojima je najznačajniji partenolid) i flavonoida. Takođe, medicinskim studijama je potvrđeno da povratić ima i antikancerogeno dejstvo.

Đumbir (5% džindžerola) se takođe koristi kao anti-imflamatorni agens pri tretiranju migrenskih glavobolja, reumatskih i mišićnih poremećaja, kao antiemetik u profilaksi mučnine i povraćanja povezanih sa bolešću vožnje odnosno kinetoze, postoperativne mučnine, morske bolesti.

Magnezijum je esencijalni mineral u ishrani ljudi sa širokim opsegom bioloških funkcija. Uključen je u preko 300 metaboličkih reakcija. Neophodan je za obavljanje svakog važnog biološkog procesa, uključujući proizvodnju ćelijske energije i sintezu nukleinskih kiselina i proteina. Važan je, između ostalog, i za električnu stabilnost ćelija, održavanje integriteta ćelijske membrane, kontrakciju mišića, nervnu kondukciju i regulaciju vaskularnog tona, kao i medijator u metabolizmu kalcijuma.

Uputstvo:

Popiti dva puta dnevno po dve kapsule.

Sastav:

Suvi ekstrakt cveta povratića (standardizovan na 0,3% partenolida) 20 mg/kapsuli

Suvi ekstrakt korena đumbira (standardizovan na 5% džindžerola) 125 mg/kapsuli

Magnezijum citrat 94 mg/kapsuli

960,00 RSD