MENI
Korpa

Cysta Q complex – 60 kapsula

Cysta Q complex – 60 kapsula
Cysta Q complex – 60 kapsula

Opis proizvoda

Cysta-Q je klinički ispitan kompleks koji se pokazao veoma uspešnim kao pomoć kod simptoma intersticijalnog cistitisa i preosetljive bešike. Povoljno utiče i na hronične cistitise. Intersticijalni cistitis je jedno od najneprijatnijih ne-malignih oboljenja kod odraslih a odnosi se na urinarni trakt. Ovaj oblik cistitisa se najčešće viđa kod žena.

Pacijenti sa intersticijalnim cistitisom imaju čitav spektar tegoba (simptoma), uključujući bolove u predelu mokraćne bešike, donjem predelu trbuha, iza pubične kosti, netolerantno (urgentno) mokrenje, na skoro svakih 15-20 minuta, pa čak i češće. Dodatno postoje tegobe, bol i lokalna nelagodnost u toku seksualnog odnosa.

Pravi uzrok intersticijalnog cistitisa još uvek se ne zna. Smatara se da je ovo jedan oblik autoimunog oboljenja.

Cysta Q® kompleks je baziran na delovanju kombinovanih bioflavonoida, naročito kvercetina koji ima antioksidativna svojstva uključujući moguće smanjenje rizika od srčanih oboljenja i anti-kancerogeno dejstvo.

Cysta Q može pomoći i u održavanju zdravlja i imuniteta, kao preventiva ili kada već postoje naznake nekog upalnog procesa.

Cysta Q obnavlja integritet sluznice mokraćne bešike.

Upotreba:

1 kapsula dva puta dnevno uz obrok, ili po preporuci lekara

Sastav:

Jedna bočica sadrži 60 kapsula.

Jedna kapsula sadrži:

Smeša od 540 mg

kvercetin

bromelain

papain

brusnica

passion flower biljka

valerijana (koren)

wood betony (list)

CYSTA Q ne sadrži: so, kvasac, pšenicu, gluten, konzervans, skrob, šećer, natrijum, mleko/mlečne proizvode, veštački ukus, soju, pirinač.

Bioflavonoidi su polifenolne supstance koje se nalaze u biljkama. Pozitivno utiču na zdravlje našeg organizma, smanjuju oksidativni stres i pomažu našem telu da efikasnije funkcioniše protiv potencijalno štetnih faktora kojima smo svakodnevno izloženi. Zapaljenje je jedan od imunoloških odgovora našeg tela. Alergeni, klice, toksini i drugi iritanti mogu izazvati upale koje rezultiraju neprijatnim simptomima.

Kvercetin spada u veoma jake antioksidante koji štite naš organizam od slobodnih radikala. Na taj način se sprečavaju oštećenja i iritacije do kojih može doći nakupljanjem slobodnih radikala. Deluje protivupalno jer onemogućava početak zapaljenske reakcije koja bi dovela do pada imunteta. Protivupalno dejstvo ispoljava i na akutne i na hronične procese u organizmu. Sprečava histaminski odgovor koji dovodi do alergijskih reakcija tako da može pomoći kao preventiva. Kvercetin ima antireumatsko i antikancerogeno delovanje.

Bromelain i papain omogućavaju potpunu iskoristljivost kvercetina u našem organizmu.

5.100,00 RSD