Piški vam se. I opet vam se piški. Minut kasnije, opet vam se piški. Sve obavite, taman se uhvatite za kvaku da krenete, i opet vam se piški. Desi vam se da kinete ili se zakašljete i osetite da vam je veš mokar. Popustila petlja. Opet ešerihija, mislite. Onda put apoteke, jer baš kad vam treba, vidite da u kući nemate nijednu čašicu za urin. U apoteci uzmete dva, tri komada, da se nađe. Nije skupo, a treba uvek imati u kući.

Zašto se često mokri?

Odete kod lekara, a dok čekate analizu urina i urino kulture, lekar vam da antibiotik. Dan, dva kasnije, bude lakše. I kad ispijete antibiotik budete mirni neko vreme. Možda mesec, dva. A onda, sve iz početka. Svaki čas trčite u toalet, imate utisak da se nikad ne ispraznite do kraja. I opet popusti petlja svaki put kada kinete ili se zakašljete. Onda opet urin (ali sada imate sterilnu časicu u rezervi). Opet kod lekara, opet antibiotik... I sve tako... Vrzino kolo. Upali ste u vrtešku i nikako da iz nje izađete. Nikako da prestane ta stalna potreba za odlaskom u toalet. Čak i kada su nalazi urina i urino kulture normalni, vama se i dalje piški. Niste ludi, samo vas cela situacija dovodi do ludila. 

Ako imate sreće, pa nađete lekara koji je posvećen svojim pacijentima i prepozna problem, reći će vam da je možda u pitanju cistitis iliti stručno, intersticijalni cistitis. 

Cistitis - šta je to?

Intersticijalni cistitis je jedno neprijatno oboljenje, od koga niste životno ugroženi, ali koje jako utiče na kvalitet vašeg života. Uzrok mu se još uvek ne zna, a smatra se da je jedan oblik autoimunog oboljenja. Pacijenti sa ovim oboljenjem imaju niz tegoba i simptoma koji uključuju bolove u predelu bešike, stalnu potrebu za mokrenjem, a čak postoji i velika neprijatnost prilikom odnosa. 

Za one koji su voljni da pokušaju da se oslobode antibiotika od srca preporučujemo preparat, dijetetski suplement, farmaceutske kuće Farr Labs pod nazivom Cysta Q complex

Cysta Q

Cysta Q je biljni preparat sa zaštićenom biljnom formulom na bazi kvercetina, koji spada u grupu bioflavonoida, a laički rečeno, prirodni, biljni antibiotik. Jedan od najačih. Njegovom upotrebom mnogi ljudi su se rešili problema o kojima smo pisali na početku teksta.  

Cysta Q obnavlja integritet sluznice mokraćne bešike. Kada je sluznica oštećena, onda se stalno i javljaju gorenavedeni problemi. Kada je sluznica oštećena, onda ste skloni stalnim infekcijama mokraćnih kanala, koji se uvek kao bumerang vraćaju.

Cysta Q complex vam neće izlečiti ešerihiju, neće vas izlečiti od urinarnih infekcija, ali će veoma pomoći (kada obnovi sluznicu mokraćne bešike) u tome da se te infekcije nanovo ne javljaju. 

Šta treba da uradite ako često mokrite?

Takođe je potrebno i malo promeniti režim ishrane, s obzirom na to da i ishrana utiće na simtome intersticijalnog cistitisa. Tako biste trebali da izbegavate alkohol, preteranu konzumaciju kafe i kofeinskih pića, gazirana pića, začinjenu hranu, citruse, a više jesti borovnice, dinje, kruške, mladi sir, krompir, ribu, piletinu...U stvari, trebate zdravo ili makar zdravije da se hranite, kako biste podigli imunitet.

Preporuka za Cysta Q je da se koristi jednom do dva puta dnevno minimum tri meseca. Najbolje, dve kapsule dnevno (ujutru i uveče po jedna) bar prvog meseca korišćenja, a zatim, kada se simptomi ublaže, doza se može smanjiti i na jednu kapsulu dnevno. Cysta Q nije lek, nije antibiotik i neće vam biti bolje i lakše nakon dva, tri dana korišćenja. Na biljnoj je bazi, zato je i potrebno piti ga bar tri meseca. Budite uporni, posvećeni, probajte na prirodan način da se rešite tegoba. Dugoročno.

Probajte...Cysta Q.