MENI
Korpa

Beta karoten – 60 kapsula

Beta karoten – 60 kapsula
Beta karoten – 60 kapsula

Opis proizvoda

Solgar Beta-karoten poreklom je iz morske alge Dunaliella salina, jednog od najbogatijih izvora beta-karotena, a sadrži i ostale karotenoide: alfa-karoten, kriptoksantin, zeaksantin i lutein.

Solgar Beta-karoten prekursor je vitamina A i deluje kao antioksidans čime sprečava oštećenje tkiva usled uticaja slobodnih radikala. Ima važnu ulogu u zaštiti kože od štetnog delovanja UV zraka na način da povećava količinu pigmenta, a korisna je i njegova uloga u očuvanju meke, glatke i zdrave kože.

Uz alfakaroten važan je za funkcionisanje imunološkog sistema i razvoja otpornosti na infekcije. Zajedno sa ostalim karotenoidima neophodan je za razvoj i očuvanje epitelnog tkiva i mukoznih membrana koje se nalaze u respiratornom sistemu. Epitelno tkivo čini mehaničku barijeru štetnim mikroorganizmima i ostalim spoljašnjim faktorima, čime direktno doprinosi zaštiti od infekcija i bolesti.

Upotreba:

1 kapsula dnevno, uz obrok.

Sastav:

U dnevnoj dozi (1 kapsula):

Mešani karotenoidi iz prirodnog izvora (alga Dunaliella salina) 47 mg, od toga sadrže: Beta karoten 7 mg, Alfa karoten 331 μg, Ostali karotenoidi (kriptoksantin, zeaksantin, lutein) 188 μg Bez šećera, soli i skroba.

Ne sadrži kvasac, pšenicu, soju, gluten niti mlečne sastojke, i formulisan je bez upotrebe konzervanasa i veštačkih aroma.

2.535,00 RSD